S teplovzdušnou rúrou môžete ohrievať, piecť a opekať. Preto sú konvektomaty skvelé na prípravu chutných kastrólov, koláčov, chrumkavých koláčov a šťavnatých mäsových jedál. Vďaka horúcemu vzduchu, ktorý je rozvádzaný po celej rúre pomocou dvoch ventilátorov, získate pokrmy, ktoré sú rovnomerne a dôkladne upečené. Mäso, zelenina a zemiaky sa dajú ľahko piecť v teplovzdušnej rúre. Nielenže vyjdú chrumkavé, ale získajú aj bohatú chuť. Pretože môžete nastaviť teplotu rúry až na 300ºC, rozhodujete o tom, ako rýchlo alebo pomaly sa budú jedlá piecť. Nízke teploty sú ideálne pre jemné mäsové jedlá.
Efektívna distribúcia tepla
Teplo sa v tejto teplovzdušnej rúre rozvádza veľmi efektívne, takže teplota je rovnomerná v celom spotrebiči. Kontrolky ukazujú, keď má rúra správnu teplotu. S touto profesionálnou teplovzdušnou rúrou je čas varenia kratší ako s klasickou rúrou. Dvierka konvektomatu sú odnímateľné a opatrené dvojitým atermickým presklením. Obsluha je užívateľsky prívetivá vďaka analógovým tlačidlám a časovaču, ktorý je možné nastaviť od 0 do 120 minút. Táto teplovzdušná rúra sa štandardne dodáva so štyrmi plechmi s rozmermi 43,5 x 31,5 cm. Vzdialenosť medzi podnosmi je 7 cm.
Vybavené gumenými nožičkami
Kryt teplovzdušnej rúry je vyrobený z nehrdzavejúcej ocele a vnútorná komora je smaltovaná. Štyri gumené nožičky v spodnej časti zaisťujú správne zaistenie spotrebiča proti skĺznutiu. Problémom nie je ani čistenie. Pravidelným čistením rúry zabránite tomu, aby sa prilepené zvyšky ťažko odstraňovali. Nechajte rúru vychladnúť a vnútro vyčistite vlhkou handričkou. Pretrvávajúce zvyšky môžete odstrániť umiestnením misky s vodou do rúry a jej zahriatím na 200 °C. Potom nechajte opäť vychladnúť a para uvoľní zvyšky jedla a môžete ich utrieť handričkou. Pre rýchle čistenie je možné dvierka aj odobrať.