Call 24h servis icon | SK Glass
Zákaznícky servis: +421 914 274 427

RUŽOVÁ HIMALÁJSKA SOĽ – HRUBOZRNNÁ - 100g

Je obľúbencom šéfov a chef-kuchárov! Je to praveká, čistá prísada bez emulgátorov a znečistenia, ktorá neprechádza ani bieliacim procesom. Je spracovaná ručne. Preto je prirodzená a bohatá na živiny. Môžeš ju použiť k hocijakému jedlu: mäsám, rybám, tofu, zelenine a šalátom.

Naša cena s dph
2.00 eur

ÚDENÁ MORSKÁ SOĽ - 100g

Hodí sa k marináde grilovaného mäsa, cestovinám a zelenine, taktiež je veľmi vhodná k opečeným semiačkam. Údenie trvá niekedy aj viac dní, počas ktorého sa vytvorí na povrchu soli jemná hnedá farba. Táto prirodzená korenina je výborná na to, aby si prepožičal svojím jedlám údenú chuť bez toho, aby sa do panvice dostali aj nepríjemné chute.

Naša cena s dph
5.00 eur

SOĽ Z MŔTVEHO MORA - 100g

Ak pomýšľaš na to, že spestríš svoj základný arzenál korenín, alebo ho chceš trocha zmeniť, zadováž si túto soľ!Vo väčšine prípadov sa oplatí vybrať si túto soľ, lebo neprechádza chemickým ošetrením ako napríklad klasická kuchynská soľ. Obsahuje viac ako 20 stopových prvkov a hodí sa takmer ku každému jedlu, ktoré by si osolil.

Naša cena s dph
2.50 eur

FRANCÚZSKY ESTRAGÓN - 14g

Vedeli by ste vymenovať aspoň 3 druhy jedál, ku ktorým sa hodí francúsky estragón bez toho, aby bola medzi nimi ragú polievka? Ak nie, tak ťa čaká veľa spoločných dobrodružstiev s najpopulárnejšou koreninou Sedmohradska!Samozrejme netvrdíme, že hydinová mäsová polievka s estragónom nie je zaslúžene na vysokej pozícii na našom zozname, ale oplatí sa vedieť, že táto svetoznáma korenina veľmi dobre funguje v mnohých jedlách.Ak by si ňou chcel okoreniť mäsá, len smelo! Hodí sa k divému mäsu, baranine rovnako dobre i k strukovinám, zemiakom, hrášku. So zemiakovým prívarkom je priam fenomenálna!Považujú ju za základnú koreninu francúzskej kuchyne, a tak nemôže chýbať z provensálskych koreninových zmesí. Dá sa primiešať k horčici a octovým kyslým prílohám.

Naša cena s dph
2.94 eur

KURKUMA - 50g

Už aj Marco Polo písal vo svojich zápiskoch o kurkume, ako o rastline, ktorá vie nahradiť šafran. Dnes už má hlavnú úlohu v tom, aby svojou farbou dotvorila jedlá a koreninové zmesi. Napríklad, polievka sa stane od nej zlatšou a horčicovej zmesi prepožičiava teplejší odtieň farby. Ak by sme Indiu priniesli do našej kuchyne, pripravme sa na to, že musíme zohnať trošku kurkumy alebo curry. Koreninovú zmes kurkumy tvorí vo veľkej miere práve kurkuma, takže si ju môžeš vymiešať i doma. K tomu ešte musíš zohnať koriander, rímsky kmín, klinček, cesnak, curry list, majorán, zázvor a málo chilli, horčicové semiačka, papriku a soľ (to nie je také ťažké), škoricu, čierne korenie, kardamóm, zeler, muškátový orech a biele korenie. To všetko sa môže zdať, že je to veľa, ale výsledok bude naozaj chutný, budeš mať v miešaní a použití veľa radosti. K ryžovým a mäsovým jedlám môžeš kurkumu smelo pridať, ale dávaj pozor, keď použiješ aj papriku, jej chuť môže potlačiť, tak len veľmi jemne so sypaním.

Naša cena s dph
3.12 eur

MUŠKÁTOVÝ ORECH – CELÝ - 18g

Óóó tie muškátové oriešky. Ak túžiš po zážitku čerstvého muškátového orieška tak vrelo ti odporúčame celé oriešky. Na strúhanie používaj strúhadlo menšími dierkami. Muškátový orech môžeš dať rovnako do sladkých a slaných jedál. Pokrmy s mliečnym základom ako napr. ryžová kaša, krupicová kaša, pudingy a rôzne krémy budú od neho veľmi chutné. Pravidelne sa objavuje v rizote, hamburgeroch, bolonských omáčkach a rôznych marinádach na mäso. Pri pečení a varení baraniny má popredné miesto.Muškátový orech má naozaj bohaté arómy, naraz je pikantný a sladkastý. Výborne sa hodí i do zeleninových jedál. Vyskúšaj ho v špenáte, kapuste alebo baklažáne. V zimnej sezóne je naozaj výborne využiteľný pre fanúšikov pečenej tekvice. Priprav sa vopred, že tvoji hostia si budú pýtať recepty týchto vynikajúcich jedál.

Naša cena s dph
3.74 eur

CITRÓNOVÁ TRÁVA – stonky- 9 g

V Európe je čoraz viac populárna citrónová tráva, ktorá je pôvodom z Východnej Ázie kde sa stala každodennou koreninou. S obľubou ju používajú v thajskej a vietnamskej kuchyni. Jej listy majú príjemnú arómu, sú veľmi vhodné na dochutenie jedál a môžeme ňou nahradiť i citrónovú kôru. Môžeme ju použiť v ovocných jedllách, napr. v polievkach alebo v krémoch zákuskov, alebo zamiešanú do pudingov. V sladkých jedlách je môžeme skombinovať i s mätou. Do hlavných jedál tak ľahko môžeme pridať svieže, čerstvé, letné chute. Odporúča sa hlavne k hydine alebo k rybe. Ak ju kombinujeme s korianderom alebo zázvorom ľahko vieme vyčariť chute thajských jedál.

Naša cena s dph
3.95 eur

CHILLI - 30g drvené

Si závislý od látky kapsaicínu? Od tejto látky cítiš v paprike štipľavosť. Čím je z neho viac v rastline, tým budeš cítiť papriku štipľavejšou. To je asi presne korenie pre Teba! V tomto chilli sú aj zrnká, v ktorých sa intenzívne valí pikantná a ohnivá nálada. Chilli so zrnkami odporúčame k juhoamerickým jedlám, omáčkam, šťavám. K tomuto koreniu servíruj trochu syra a veľmi veľa vody. Priatelia ti budú vďační! Okrem štipľavých receptov klasických chutí v jedlách sú však aj iné! Priprav pikantnú, chilli čokoládovú polevu, do ktorej nabalíš ovocie z mediteránu. To je výborný recept pre zimné i letné obdobie.

Naša cena s dph
2.95 eur

KARI PIKANTNÉ - 40g

Jeho základným pilierom je kurkuma najpríjemnejšej chuti a dotvárajú ho aj ďalšie koreniny tejto bohatej štipľavej zmesi. V Indii je to každodenná korenina v ich domácej kuchyni a svojou rôznorodosťou je preferovaná úplne všade. V jej chuti sa nachádzajú hlavne pikantné, štipľavé ale aj sladkasté arómy.Patria k ním grilované mäsá alebo daj z neho troška do marinády. Veľmi dobre sa hodí k smotanovým ragú a dáva vynikajúcu chuť ryži. Môžeš uvariť hoci aj Mulligatawny, čo je smotanovo, kokosová curry polievka.

Naša cena s dph
3.00 eur

KARI - 50g

Jeho základným pilierom je kurkuma najpríjemnejšej chuti a dotvárajú ho aj ďalšie koreniny tejto bohatej zmesi. V Indii je to každodenná korenina v ich domácej kuchyni a svojou rôznorodosťou je preferovaná úplne všade. V jej chuti sa nachádzajú pikantné, štipľavé a sladkasté arómy. Patria k ním grilované mäsá alebo daj z neho troška do marinády. Veľmi dobre sa hodí k smotanovým ragú a dáva vynikajúcu chuť ryži. Môžeš uvariť hoci aj Mulligatawny, čo je smotanovo, kokosová curry polievka.

Naša cena s dph
3.49 eur

BADIÁN – CELÝ - 16g

Vďaka čínskej a vietnamskej kuchyni sa stala naozaj populárnou, ale radi ju používajú i v malajských a indonézskych jedlách, napriek tomu, že ešte stále na ňu mnohí myslia ako na jedlú dekoráciu.Hlavne vo Francúzsku s ňou často pripravujú krátke nápoje, lebo má veľmi príjemnú a jedinečnú chuť. Doma ju používame hlavne ako obmenu anízu, alebo ako spomínanú jedlú dekoráciu. Ak ju skombinuješ so škoricou, zázvorom, klinčekom, určite sa v ničom nezmýliš. Je obľúbenou koreninou v pečive, v čokoládových pochúťkach a medových zákuskoch. Vyskúšaj badián v hlavných chodoch, napr. pri mäsitom ragú alebo zeleninových jedlách. Dávkuj ho obozretne, aby nakoniec nepotlačil chuť ostatných korenín.

Naša cena s dph
2.64 eur

ANÍZ – CELÝ - 30g

Dlho bol uctievaný ako liek, neskôr sa rozšíril aj ako chutná, príjemne voňajúca rastlina. Ako aj ostatné staroveké koreniny má blahodarné účinky, vďaka tomu má širokú škálu využitia. Pred varením aníz trochu opečieme, tak bude mať markantnú chuť, aj preto je dobré ak pri varení dávame pozor na porcovanie. Oslaď si drobné pečivo a keksíky anízom pre lepšiu chuť!Kde sú hranice použitia? Väčšinou to závisí od tvojich obľúbených chutí, ale môžeš ho použiť k mäsitým jedlám, krémovým polievkam, k ragú a chlebovým pečivám. Už ste upiekli domáci chlieb? Keď doteraz nie, je tu čas na testovanie! V talianskych alebo nemeckých regiónoch sa s ním môžeme stretnúť i v klobásach. Nápojom aníz pridáva na aróme, napríklad ouzo, ktoré je u Grékov tak veľmi populárne ako v Maďarsku pálenka. Aníz si často pomýlia s feniklom alebo badiánom, takže buďte ostražití pri výbere koreniny.

Naša cena s dph
2.86 eur

RAPER- REPKOVÝ OLEJ 500ML

Za studena lisovaný repkový olej. 500ml Repka olejná bola dopestovaná na Majeri Zemianske Sady.

Naša cena s dph
10.00 eur

OPION- MAKOVÝ OLEJ

Za studena lisovaný makový olej. 250ml Mak modrý, odrody Bergam, bol dopestovaný na Majeri Zemianske Sady

Naša cena s dph
12.00 eur

EGGSTASY II - Slobodné vinárstvo

Ročník: 2017 Odroda: Rizling Typ vína: oranžové, suché Alkohol: 12% Obj. Celková SO2: 40mg/l Spontánne kvasené Nečírené Nefiltrované Vinifikácia: 10 dní macerácia na šupkách élevage 6 mesiacov ovoide, 18 mesiacov vo veľkom dubovom sude

Naša cena s dph
16.99 eur

REBELA 2018 - Slobodné vinárstvo

Víno bez pridanej síry Nefiltrované

Naša cena s dph
13.99 eur

TRAJA BOXERI 2019, SAUVIGNON

Slovenské naturálne víno Sauvignon 5-10 days macerácia na šupkách biele, suché Alk. 12,5% Obj. Total So2: 19mg/l jemne nečírené, nefiltrované

Naša cena s dph
8.50 eur

VRONSKI 2018 - Slobodné vinárstvo

VRONSKI je slovanský gavalier s francúzskou výchovou a spôsobmi. Sauvignon je jedna z najklasickejších francúzskych odrôd - šlachtic. Popri tom je to odroda, ktorá má v našom vinohrade hlbokú históriu, ako to popisuje Vinohradnícka príručka z roku 1952.

Naša cena s dph
12.00 eur

Forcold dvojdverová mraznička 1300l

Forcold mraznička 1300l - hrúbka steny 70 mm - teplota: -18°C ~ -22°C - výkon: 0,8 kW / 230 V - rozmery: 1480 x 830 x 2010 mm

Naša cena s dph
2,088.00 eur

Forcold dvojdverová chladnička 1300l

Forcold chladnička 1300l - hrúbka steny 70 mm - teplota: -2°C ~ 8°C - výkon: 0,52 kW / 230 V - rozmery: 1480 x 830 x 2010 mm

Naša cena s dph
1,788.00 eur