Call 24h servis icon | SK Glass
Zákaznícky servis: +421 914 274 427

Chystáte sa na slávnostnú akciu? Čokoládová fontána bude ten najlepší výber....

Ako funguje fontána?

Fontána na čokoládu sa skladá zo základne, veže a špirály. Rotovaním špirály čokoláda prúdi z misy fontány po veži a potom steká po poschodiach v krásnych kaskádach do misy fontány. Pod misou sa nachádza ohrevný prvok, vďaka ktorému voňavá čokoláda netuhne a v podobe jemných vlniek steká po poschodiach.

V našom obchode si môžete kúpiť čokoládovú fontánu na domáce i na profesionálne účely, a tiež čokoládu určenú do fontán.

Ako sa používa fontána?

Lámete si hlavu, lebo neviete si poradiť? Čokoláda nepreteká cez fontánu? Alebo vyskytla sa Vám nijaká iná chyba? Pokúsime sa Vám stručne a zrozumiteľne opísať, ako sa čokoládová fontána používa.

PRÍPRAVA FONTÁNY (INŠTALÁCIA A VYROVNANIE)

  1. Všetky odnímateľné časti a nerezovú misku umyte v horúcej mydlovej vode. Dobre vysušte. ZABRÁŇTE VNIKNUTIU VODY A INEJ KVAPALINY DO ZÁKLADNE ČOKOLÁDOVEJ FONTÁNY. ZÁKLADŇU NEPONÁRAJTE DO VODY.
  2. Pred zostavením fontánu umiestnite na stabilný povrch v blízkosti elektrickej zásuvky. Pre správne fungovanie treba, aby sa fontána nachádzala vo vodorovnej polohe.
  3. Uchyťte spodnú časť kaskádovej veže na tri zarážky, ktoré vystupujú zo stredu misky fontány. Kaskádovú vežu uložte do týchto zarážok jemne a zároveň pevne, aby bola bezpečne uchytená.
  4. Otočnú špirálu vložte do otvoru pre špirálu. Otáčajte doľava a doprava, až kým zárez v spodnej časti špirály bezpečne nezapadne na svoje miesto.

Pre správne používanie fontány a aby čokoláda rovnomerne stekala po kaskádach a vytvárala súvislý vodopád, treba, aby bola pevne položená na stabilnom povrchu, napr. kuchynskej linke alebo stole, a aby bola správne vyrovnaná.

  1. Keď fontánu položíte na stabilný povrch, vodováhou alebo pravítkom sa presvedčte, či je vo vodorovnej polohe.
  2. Mierne otáčajte nastaviteľnými opernými gombíkmi (umiestnenými pod základňou v prednej časti fontány) v smere hodinových ručičiek, aby ste fontánu zvýšili, alebo proti smeru hodinových ručičiek, aby ste fontánu znížili.
  3. Otáčajte gombíkmi v smere alebo proti smeru hodinových ručičiek, až kým zariadenie nebude vo vodorovnej polohe.

SPUSTENIE FONTÁNY NA ČOKOLÁDU

  1. Spínač prepnite do režimu ohrevu a do 5 minút nahrejte misu.
  2. Do misy nalejte rozpustenú čokoládu.

Zapnite motor fontány. Špirálou sa čokoláda dostane z misy na poschodia. 

Aby čokoláda pretekala rovnomerne vo fontáne, prezradíme Vám pár tipov

Dávajte si pozor, aby sa vo veži nenahromadil vzduch. Opačnom prípade čokoláda nepreteká rovnomerne cez fontánu. 
Ak sa Vám to stane , nemajte obavy, na 30 sekúnd fontánu vypnite a potom ju znova zapnite. V prípade potreby postup zopakujte.

Druhá najväčšia chyba pri používaní fontány je, že sa čokoláda prehreje, následkom čoho sa skaramelizuje.
 Čokoláda ostane hrčkovitá, má pripálenú chuť. Použite novú čokoládu.

Ak čokoláda neobsahuje dostatočné množstvo kakaového masla/rastlinného masla a je príliš hustá.
Pridajte do čokolády kakaové maslo/rastlinné maslo v pomere 10 g masla na 100 g čokolády.

Fontána na čokoládu nie je dobre vyrovnaná.
Ubezpečte sa, že prístroj stojí na pevnom rovnom povrchu. Na vyrovnanie použite nastaviteľné nožičky základne fontány.

Vo fontáne necirkuluje dostatočné množstvo čokolády.
Rozpusťte potrebné množstvo čokolády a pridajte ho do fontány.

Náš typ na výber správnej čokolády

Čokoláda do Fontán Callebaut Horká alebo Mliečná 2,5kg

Pravá belgická čokoláda Callebaut s vyváženou horkou chuťou kakaa, s ideálnou viskozitou pre použitie vo fontánach. Zvýšený obsah kakaového masla zabezpečuje dokonalú tekutosť bez pridania ďalších tukov. Okrem neodolateľnej chuti obsahuje aj vyššie množstvo kakaa, čo pôsobí pozitívne pre zdravie a v kombinácii s vhodným ovocím konzumujete zdraví dezert. 

NAŠA CENA BEZ DPH

26.00 Eur

NAŠA CENA S DPH (20%)

31.20 Eur